Succesdossiers

Succesvolle dossiers/projecten

 Dossiers/projecten waar De Draai zijn schouders mede heeft ondergezet en die zijn uitgegroeid tot een succes.


De Sociale Kruidenier


De Sociale Kruidenier, een initiatief dat in 2013 werd opgestart door het OCMW van Heist-op-den-Berg, vzw Den Draai en De Kringwinkel Zuiderkempen, biedt een antwoord op de steeds groter wordende vraag naar een kwaliteitsvol en lokaal alternatief voor noodhulp. En met succes want wekelijks vinden gemiddeld zo’n 100 gezinnen of alleenstaanden de weg naar de Sociale Kruidenier.

https://www.bergstraat.be/nl/rubriek/3-cultuur/845-de-sociale-kruidenier/


De Dorpskom


Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg en de vereniging tegen kansarmoede Den Draai richtten De Dorpskom in 2019 op samen met De Kringwinkel Zuiderkempen en het plaatselijke middenveld. Het doel: sociale cohesie op een laagdrempelige manier stimuleren.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211018_93641865

 De Dorpskom is een plaats waar iedereen welkom is om samen en tegen een budget-vriendelijke prijs een versbereide en gezonde maaltijd te nuttigen.

De maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. De Dorpskom wil zo een laagdrempelige ontmoetingsplaats worden voor iedereen.

In De Dorpskom kunnen mensen hun sociale netwerk op een informele manier uitbreiden, waardoor we eenzaamheid en sociaal isolement willen bestrijden. Op lange termijn hopen we zo het welzijn en de zelfredzaamheid van onze inwoners te bevorderen.

De Dorpskom is een samenwerking tussen Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg, vzw Den Draai, Platteland Plus, de seniorenraad en Sodexo. Ook staat er een enthousiaste groep van lokale vrijwilligers klaar om het restaurant in goede banen te leiden.


Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur. De soep wordt geserveerd om 12 uur. Rond 13.30 uur sluiten we het eetmoment af en is het tijd voor een leuke activiteit of een babbel bij een tas koffie. De deuren sluiten om 15 uur.


De Dorpskom is toegankelijk voor iedereen. Je moet één week op voorhand inschrijven.

Meer info zie : https://www.heist-op-den-berg.be/dorpskom


Zwemmen

Alweer een fijne, mooie en succesvolle samenwerking met het lokaal beleid!


Jaarlijks starten ongeveer 10 kinderen om hun zwembrevet te halen.

Dit project wordt zal in de komende jaren verder worden uitgebouwd door De Sociale Kruidenier zodat nog vele jonge rakkertjes opweg geholpen.

Ook een groot woord van dank aan onze sponsor NIKE, want zonder hun financiële ondersteuning zou dit project niet mogelijk geweest zijn. En petje af voor de fijne samenwerking met OCMW en de gemeente Heist-op-den-Berg.

Den Draai vzw

VZW Den Draai, Noordstraat  25, 2220 Heist-op-den-Berg

ondernemingsnummer: BE 810.532.981

Info@vzwdendraai.be

coordinator@vzwdendraai.be