Dossiers

Dossiers

Wonen armoede

Verkiezingen

Ik stem in 2024! Jij ook?


Gemeenteraadsverkiezingen.

Debat.


We hebben alle politieke partijen die actief zijn in onze gemeente uitgenodigd voor een open gesprek. Als u geïnteresseerd bent in de standpunten van deze partijen met betrekking tot armoede en andere belangrijke kwesties waar Den Draai zich op richt, nodigen we u van harte uit om aanwezig te zijn.

Wonen armoede

Open elke eerste donderdag van de maand tussen 12 en 18 uur

Fietsbib

Strijd tegen vervoersarmoede

Wat is het?

De Fietsbib is een project van VZW Den Draai en is opgericht om de strijd tegen vervoersarmoede aan te gaan. Ze draait vooral op de inzet van vrijwilligers en steunt op ....

Ruilwinkel 

Speelgoed voor kinderen van 0 tot 6 jaar 

Open elke eerste donderdag van de maand tussen 12uur en 18 uur

Wonen armoede

In onze ruilwinkel bieden we tal van educatief speelgoed aan voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Elk stuk dat je binnenbrengt, wordt nagekeken op veiligheid en volledigheid. In ruil daarvoor krijg je draaipunten die je naar hartenlust kunt besteden in de ruilwinkel, meteen...

Energiedorpen

Provincie Antwerpen 

Wonen armoede

Met het project ‘Energiedorpen’ doorlopenLandelijke Gilden en Innovatiesteunpunt Boerenbond een traject om in Wuustwezel, Ranst en Heist-op-den-Berg te komen tot een energiegemeenschap.


Opzet van de energiedorpen is een samenwerking van burgers rond energiebesparing en -opwekking te begeleiden. We doorlopen een proces vanaf inspiratie, bewustwording, groepsvorming… naar concrete ideeën én uitvoering.


Kun(s)t u mij horen?!

Met dank aan Piet van Pelt en Mathy Pichal

Tekst St Guibertus Magazine

Wonen armoede

Verhaal over Kun(s)t u mij horen?

Het begon met de vraag vanuit onze mensen: 'We willen met kunst als vaartuig een statement maken.

Wil je daarbij helpen Piet?'. Wat een mooie vraag!


Kunst boven politiek en religie zetten, en uit laten stijgen boven de grote chaos van het leven. Kunst gaat steeds de bezinning aan tussen 'ik' en 'de wereld'. Samen gaan we aan de slag.

Vanuit het aanvoelen van niet gehoord te worden kozen we het thema van dit jaar: Kun(s)t u mij horen?

Wonen

Wonen armoede

Onbetaalbaar? Onaanvaardbaar!

Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Maar voor 1 op de 5 huishoudens in Vlaanderen en Brussel is goed wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar!

In het najaar wordt de nieuwe compagne gelanceerd "is woneneen recht of een gunst?"
Wonen wordt steeds voorwaardelijker:afhankelijk van je inkomen, je statuut, je naam en kleur, je gezinssamenstelling, … maak je meer of véél minder kans om een woning te vinden.


Dit jaar zijn wij ook een van de duurzame partners geworden van Welzijnszorg.

Overige lopendeprojecten 2023

Wij hebben in 2023 nog niet stilgezeten! Het thema wonen kabbelt rustig voort met aandacht voor de fusie van de sociale woonmaatschappijen en acute noden en behoeften van mensen in armoede. Daarnaast krijgen heel wat andere thema’s onze aandacht! Benieuwd waar we nu mee bezig zijn? Hieronder vind je een korte inkijk in de thema’s die dit jaar op de voorgrond staan!


Succesdossiers


De Sociale Kruidenier

De Dorpskom

Zwemmen

Den Draai vzw

VZW Den Draai, Noordstraat  25, 2220 Heist-op-den-Berg

ondernemingsnummer: BE 810.532.981

Info@vzwdendraai.be

coordinator@vzwdendraai.be